Rakytníkový krém

Zkoušela jsem ho poprvé a nevím, jakou bude mít trvanlivost. Mám ho tedy v ledničce, měl by několik týdnů vydržet. Bude lepší dělat ho po menších várkách, přece jenom se dělá z ovoce, to bývá choulostivé.

Dělala jsem ho podobně jako měsíčkový krém, jen jsem použila čerstvé bobulky rakytníku. Na příští várku použiji mražený, nemělo by to vadit. Sádlo uškvaříme klasicky, bez použití soli či jiného koření. Čisté sádlo přecedíme, škvarky použijeme na jiný pokrm. Plody rakytníku otrháme, omyjeme a necháme okapat. Asi do čtvrt litru sádla jsem přidala větší hrst plodů, promíchala a nechala stát do druhého dne. Pak jsem vše ohřála a opět ponechala do dalšího dne. Třetí den jsem vše po zahřátí přecedila do kelímků a uložila v chladu.

Použití je podobné jako u měsíčkového krému, na různé kožní drobné problémy, opařeniny, vyrážky nebo svědění. Navíc má mít tento krém omlazovací účinek, měl by bojovat se stárnutím pokožky.Rakytníkový krém

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *