Ovocné řezy a košíčky s tvarohovým krémem

Na řezy a košíčky jsem použila stejný krém a ovoce z kompotů, při použití čerstvého želatina většinou neztuhne.  Když budete chtít použít čerstvé ovoce, napíši nakonec polevu, kterou můžete použít. Podle počtu košíčků si upravte poměr surovin, odhaduji, že poměr, který udáván vystačí asi na 50 košíčků.

Suroviny na korpus – 6 vajec, 150 g cukru, 200 g polohrubé mouky, 1 lžička pečivového kypřícího prášku

Suroviny na krém – 250 g másla, 250 g tučného tvarohu v kostce, 250 g mascarpone, asi 200 g moučkového cukru, semínka z půlky vanilkového lusku nebo 2 vanilkové cukry

Na dokončení – 1 sáček bílého dortového želé, 2 lžíce cukru, 250 ml šťávy z kompotu nebo vody, kompotové ovoce nebo čerstvé

Postup – nejprve upečeme piškot. Žloutky ušleháme s cukrem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Pak do žloutkové pěny vmícháme mouku s práškem a větší část bílků. Nakonec vše nadlehčíme zbytkem sněhu. Upečeme a necháme vychladnout.

Máslo necháme povolit a utřeme  ho s cukrem a vanilkou. Tvaroh nejprve utřeme nebo rozšleháme, potom ho po částech zašleháme do másla. Nakonec lehce vmícháme mascarpone.

Kompotové ovoce necháme okapat. Korpus potřeme krémem, poklademe ovocem a povrch polijeme připraveným dortovým želé. Připravte si ho podle návodu, každé je trochu jiné. Já jsem do šťávy s cukrem vmíchala práškové želé, rozpustila a nechala přejít varem. Chvilku jsem ho nechala stydnout a pak lžicí polévala po ovoci.

Polevu na čerstvé ovoce připravíte tak, že v půl litru ovocné šťávy nebo vody, kterou osladíte, rozmícháte 2 vanilkové pudinky a krátce povaříte. Pak polevou polijete moučník.

Košíčky si upečte podle receptu u vánočního cukroví, naplňte tvarohovým krémem, přidejte ovoce a to můžete nebo nemusíte potřít dortovým želé.Ovocné řezyKošíčky s tvarohovým krémem

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *