Dušené luštěniny s bramborami a zeleninou

Použila jsem loupaný žlutý hrách, můžou být i drobnější fazole nebo čočka. Červenou čočku můžete vařit přímo se zeleninou, ostatní druhy raději zvlášť. Až skoro měkké je použijte podle mého receptu.

Suroviny – hrnek luštěnin, bobkový list, kousek celeru, větší mrkev, celý pórek, plátek šunky, olej, sůl, asi 2 brambory

Postup – luštěniny propláchneme několikrát horkou vodou a necháme je přes noc namočené ve vodě studené. Druhý den k nim přidáme bobkový list a uvaříme skoro doměkka.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky nebo kolečka. Na oleji lehce osmahneme pórek, přidáme ostatní zeleninu a šunku, když zavoní, vmícháme kostičky brambor. Přidáme okapané luštěniny, podlijeme malinko vývarem, který máme z jejich vaření a podusíme, až je zelenina měkká. Nemusíme zahušťovat, brambory se trošku rozvaří a pokrm spojí. Osolíme, můžeme přidat zelené natě. Dušené luštěniny se zeleninou a bramborami

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *