Kávové měsíčky

Cukroví plné kávové vůně, nejenom těsto, ale i krém a poleva je provoněná kávou. Navím zrnko z marcipánu.

Suroviny na těsto – 280g hladké mouky, 200g másla, 70g cukru moučky, 2 žloutky, 3 lžíce instantní kávy

Suroviny na krém – 150g másla, 50g cukru moučky, 1 lžíce instatní kávy

Na dokončení – mandlový marcipán, 100g cukru moučky, několik lžiček uvařené studené kávy

Postup – na vál prosijeme mouku, přidáme změklé máslo, cukr, žloutky a kávu a zpracujeme vláčné těsto. Necháme uležet v chladu a potom vyvalujeme a vykrajujeme měsíčky a pečeme.

Krém – změklé máslo utřeme s cukrem a přidáme na ochucení kávu

Dokončení – vykrájené tvary slepujeme krémem, polijeme kávovou polevou, kterou připravíme smícháním cukru s uvařenou kávou. Zdobíme kávovým zrnem, které vytvoříme z marcipánu.

Kávové měsíčky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *