Roláda kuřecí

U nás slavnostní jídlo, většinou si ho přeje dcera. Podávám k němu v létě čerstvou zeleninu, v zimě mraženou směs opečenou na výpeku z masa.

Suroviny – vykoštěné kuřecí maso, sůl, grilovací koření,plátky šunky, párky, kyselou okurku, hořčici,  cibuli, vejce, olej, máslo

Postup – nejprve si připravíme maso, vykostíme kuře nebo použijeme již hotový plát kuřecího masa. Ten si srovnáme, silnější kousky masa skrojíme a přikryjeme místa s méně silnou vrstvou masa. Na oleji opečeme cibuli nakrájenou na kostičky, až bude zlatavá, přidáme ušlehaná vejce a promícháme. Nakonec osolíme a necháme vychladnout. Plát masa posolíme, okořeníme grilovacím kořením, potřeme hořčicí,  poklademe plátky šunky a na ně navrstvíme míchaná vajíčka. Do středu položíme nožičky párků, půlky nebo celé kyselé okurky a opatrně zavineme do rolády. Provázkem nebo silnější nití svážeme a dáme do pekáče, trochu podlijeme, přidáme kousky másla a pečeme asi 1,5 hodiny. Při pečení poléváme výpekem a po upečení necháme asi 5 minut v klidu, pak teprve rozbalíme a nakrájíme. Výpek můžene zahustit trochou mouky nebo ho necháme bez úpravy, máslo mu dodává velice příjemnou chuť. Tuto roládu můžeme konzumovat i studenou.

Roláda kuřecí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *