2 komentáře u „Dvanáct měsíců

  1. Jiřina

    Zdravím Vás, paní Aleno, třebaže jsem zatím reagovala jen jednou, tak často chodím na Vaše stránky a dívám se, dívám se…

    Nebudete mi věřit, dnes večer jsem se chystala reagovat právě na ty Vaše vyšívané měsíce, moc se mi to líbilo, a před chvílí jsem se podívala na Čekanku a přečetla si Váš komentář. Taková telepatie…

    A teď jsem si prohlédla další Vaše dílka, která jste tam přidala dnes. Stihla jste toho teda vyrobit tolik, a všechno takové pěkné.

    Řeknu to hodně familierně – jste moc „šikovná holka“.

    Já jsem kdysi také ráda vyšívala – ještě jako školou povinná, vzpomínám si, že když začaly nějaké prázdniny, to bylo jedno jaké – letní, zimní, pololetní, jely jsme s maminkou koupit do prodejny galanterie nějaký obrázek na vyšívání. Ale hlavní mojí doménou bylo pletení, občas i háčkování, v poslední době upřednostňuji opět háčkování, ale nějaké vesty, pulovry či svetříky. Mně se moc líbí ty vyšívané polštářky, obrázky, háčkované dečky, pokrývky, ubrusy, ale já bych pro to nenašla uplatnění. Dříve jsme toho s maminkou i babičkou vyrobily hodně, dokonce jsme pletly přikrývky i na zakázku. Ale tehdy dávno byla taková doba, že to bylo docela módní, potom ne, je docela dobře, že v současné době ruční práce opět se začínají prosazovat a nahrazovat těmi strojovými „rychlovýrobky“.

    Ráda se podívám i na výsledky Vašeho pečení, vaření… Nemohu říci, že vaření by bylo mým koníčkem, ale když něco uvařím a podávám, tak i můj muž říkával, že by se to mohlo vyfotit a klidně srovnat s obrázky propagujícími kulinářské výrobky. I pokud jde o moučníky, tak mám pár vychytaných, se kterými vždy uspěji. Stejně tak jsou oblíbené různé druhy mého cukroví.

    Üjišťuji Vás, že jsem Vaše „věrná sledovatelka“.

    Mějte se pěkně a těším se na další podívání.

    1. Alena Autor příspěvku

      Paní Jiřino, moc děkuji za Vaše komentáře, těší mě, že se Vám líbí moje stránky a že se díváte… Já jsem někdy před třiceti lety hlavně pletla a háčkovala oblečení pro děti, šila jsem jim i všechno, co potřebovaly, některé kousky, například zimní bundy mám dodnes schované. Ono toho tenkrát moc nebylo a hlavně moje oblečení bylo lacinější a hezčí, zdobila jsem je našívanými obrázky. Až později jsem začala vyšívat a háčkovat jen tak pro uklidnění, jak jsem celý den mezi lidmi, potřebovala jsem vypnout a jen tak relaxovat. Těšilo, že se dílka líbila, například tyto obrazy jsem několikrát nesla do práce ještě než jsem je nechala zarámovat, zákaznice se na ně chodily dívat jako do galerie. Nyní jim dám adresu stránek a mohou se kouknout kdykoli. Hodně věcí jsem rozdala jako dárky, hlavně menší obrázky a blahopřání.
      O tom, že dobře pečete a vaříte jsem přesvědčena, Váš citronový koláč je moc dobrý a často je u nás žádán.

      Mějte se pěkně a budu ráda, když se budete občas koukat…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *