Jablečný koláč

Těsto s příchutí kakaa a jablka – výborná chuť.

Suroviny – 150g cukru krupice, 2 vejce, 200ml oleje, 300ml mléka, 400g polohrubé mouky, kypřící prášek do pečiva, vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, asi 4 větší jablka

Postup – vejce s cukrem ušleháme, přidáme olej, vanilkový cukr, zašleháme kakao a rum. Do husté pěny vmícháme mouku s práškem do pečiva a podle potřeby mléko. Zamícháme polotuhé těsto a rozetřemeho do vyšší kulaté formy. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nahrubo nastrouháme /neloupeme, slupka nám zůstane v dlani/. Rozprostřeme je na připravené těsto, posypeme cukrem a mletou skořicí a upečeme.

Jablečný koláč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *