23 komentářů u „Velký kulatý ubrus

  1. Jiřina

    Pěkná pokrývka, paní Aleno. Musím se pochlubit – docela dost podobných jsem v životě také upletla, jenže byly rozdány, takže dokumentaci, bohužel, nemám. Musím pohledat, možná někde nějaký poklad ještě také vyhrabu.

  2. Jiřina

    Ještě se vracím k mému předcházejícímu komentáři. Ta pokrývka na obrázku je uháčkovaná, a tak chci doplnit, že my jsme s maminkou i s babičkou také dost podobných uháčkovaly, ale já s maminkou jsme upřednostňovaly hlavně zhotovovat ty pletené.

    1. Alena Autor příspěvku

      Tento ubrus jsem háčkovala asi dva roky, šlo mi to pomalu, protože řádky byly postupně delší a další. Tak jsem od něj odcházela a zase se vracela, mezitím vytvořila něco jiného, až se mi podařilo ho dokončit. Já mám jen pár pletených deček, které jsem dostala od maminky, plést moc neumím, jen hladce a obrace a to je málo. To obdivuji, že umíte takové složité pletení.

  3. Mirka

    Dobry den. Tento ubrus jsem zacala hackovat cca pred rokem. Navod jsem si nasla na internetu myslim z blogu pani Ludmily, ale neulozila. Letos jsem se odhodlala k jeho pokracovani, ale obrazek ani navod nevybiha. Ani blog pani Ludmily. Po delsim hledani jsem ubrus objevila zde a tak bych Vas chtela poprosit o navod k tomuto ubrusu. Dekuji Mirka.

  4. Alena Autor příspěvku

    Dobrý den, Mirko,

    zkusím se podívat, jestli popis najdu. Už si nepamatuji, z kterého časopisu byl. Když ho najdu, pošlu Vám ho. Alena

  5. Alena Autor příspěvku

    Mirko,
    je mi líto, prohlédla jsem všechny časopisy, co mám doma, ale popis jsem nenašla. Domnívám se, že jsem měla popis z Ateliéru květen, co kdysi vycházel, ale doma ho nemá. Nevím, buď jsem ho někomu půjčila, dala nebo vyřadila, protože nic jiného v tom výtisku již pro mě nebylo zajímavé. Zkuste se poptat nebo podívat v knihovně po starých výtiscích z Ateliéru květen.

    Alena

  6. Alena Autor příspěvku

    Dobrý den, Mirko,

    časopis s touto dečkou se mi dnes vrátil, půjčila jsem ho a zapomněla. Jestli máte o popis zájem, napište, pošlu vám ho. Možná bude pro vás jednodušší sehnat časopis v knihovně, je to Sabrina Dekorativní háčkování č. 5. z roku 2005.

    Alena

  7. Jarmila

    Dobrý den, paní Aleno,
    našla jsem na obrázku tento pěkný háčkovaný ubrus a prosím o informaci, zda je možné mi k němu poslat návod na postup práce, abych si ho mohla zkusit udělat.
    Moc předem děkuji a přeji vám hezký den
    Jarmila

  8. Alena Autor příspěvku

    Dobrý den, paní Jarmilo,

    ano, možné to je, popis již mám. Poslala jsem Vám ho, snad Vám dojde.

    Mějte se pěkně

    Alena

  9. Alena Autor příspěvku

    Dobrý den, paní Jiřino,

    popis jsem Vám právě poslala. Ať se Vám ubrus podaří.

    Alena

  10. Marie

    Dobrý den paní Aleno, mohla bych Vás také požádat o popis k tomuto nádhernému ubrusu?
    Děkuji Marie

  11. Martina Majorová

    Dobrý den,
    krásná práce. Ubrus s podobným vzorem měla moje babička. Mohla bych Vás také poprosit o popis.
    Děkuji Martina

  12. Šárka Holubová

    Dobrý den paní Aleno,
    ubrus je nádherný a opravdu máte můj obdiv. Na tuto stránku jsem narazila zcela náhodou. Hledala jsem informaci, jak se stravovali lidé v pravěku….a vyběhla mi tato stránka. Také se věnuji ručním pracím, pletu šály, čepice, svetry, rukavice, nákrčníky. Takový háčkovaný ubrus vytvořit, to je opravdu kus práce. Moc Vám fandím. Šárka Opava

  13. Alena Autor příspěvku

    Dobrý večer, paní Šárko,

    moc děkuji za chválu, já bych určitě obdivovala vaše pletení, to mi moc nejde. Umím hladce a obrace, něco málo jsem upletla, ale raději se věnuji něčemu jinému. Ona mi ta očka dost často utíkala-:) V současnosti spíše šiji hračky pro vnučku nebo vyšívám drobnosti, zejména přáníčka pro známé. Tento ubrus je moc pěkný, ale pracný, každé další kolo trvá o hodně déle…
    Našla jste v článku o stravování to, co jste hledala? Nejsem žádný odborník, ale snažím se o tom, co mě zajímá, napsat vše správně. Mám ohlasy, že mnozí čerpají z mých článků, a to mě těší.

    Mějte se hezky a přeji vám pěkné adventní dny…
    Alena

  14. Vlaďka

    Vážená paní Aleno,
    v první řadě mi dovolte složit vám poklonu za vaší všestrannou šikovnost a nápaditost. Mohla bych vás požádat o zaslání postupu na tento kulatý ubrus? Po prababičce mám podobné dva exempláře, ale na některých místech jsem je již musela „vyspravit“, a tak bych se chtěla pokusit o vytvoření nového kousku. Vždyť současná doba i můj věk již přeje tomu, že bych se mohla ve větší míře podobným aktivitám věnovat.
    Děkuji předem za vaše pochopení a přeji vám klidné a pohodové dny.
    S pozdravem Vlaďka.

  15. Alena Autor příspěvku

    Dobrý den, paní Vlaďko,
    děkuji za milá slova, postup na háčkovanou dečku jsem vám poslala.
    Mějte se pěkně

    Alena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *