Ovocný šlehačkový dort

Suroviny na korpus – 2 vejce, 80g cukru krupice, 80g polohrubé mouky, 2 lžice oleje

Suroviny na náplň – 800ml smetany na šlehání 40%, 100g čokolády 50%

Suroviny na dokončení – drobné ovoce – tento dort je naplněný malým vínem, které je bez peciček, můžeme zvolit i jiné ovoce. Cukrářské piškoty a kousek mašle na ozdobení.

Postup – korpus pečeme 3x. Nejprve ušleháme bílky, pak přisypeme cukr, potom žloutky, zašleháme olej a nakonec lehce vmícháme mouku. Postupně v dortové formě upečeme a necháme vychladnout.

Na čokoládovou náplň si den předem svaříme 400ml smetany, pak vmícháme nastrouhanou čokoládu a mícháme, až se rozpustí. Uložíme v chladu. Na potření jsem zvolila bílou šlehačku, 400ml jsem si také den předem svařila a uložila v ledničce. Druhý den jsem obě postupně vyšlehala. Čokoládou šlehačkou jsem spojovala jednotlivé pláty, natřela jsem vrstvu smetany, položila na ní po celé ploše kuličky vína a zatřela opět smetanou. Složený dort jsem po obvodu potřela neochucenou šlehačkou, poté i vrch dortu. Na boční strany jsem nalepila piškoty a po obvodu spojila mašlí. Na povrch dortu jsem vyskládala ovoce a přizdobila čokoládou.Ovocný šlehačkový dortOvocný šlehačkový dort

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *