Buřtguláš

Jmenujeme ho u nás buřtguláš, ale děláme ho z těch nejlepších špekáčků, které jsou u nás k mání. Jinak ho lze pojmenovat jako brambory na paprice, ale tam většinou nebývá uzenina.

Suroviny – brambory, špekáčky, cibuli, sádlo, sůl, kmín, červenou papriku, vývar, hrubou mouku

Postup – brambory i špekáčky oloupeme a nakrájíme na kostičky.Na sádle osmažíme kostky cibule, přidáme uzeninu a obojí opečeme. Poprášíme paprikou, orestujeme a přidáme ostatní koření a brambory. Zalijeme vývarem a dusíme, po chvíli poprášíme moukou a povaříme. Někdy ho zjemňujeme sladkou smetanou. Buřtguláš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *