Cukroví se sněhovou čepičkou

Na toto cukroví potřebujete dvě těsta. Spodní kolečka upečeme z klasického lineckého těsta, vrchní pečeme ze speciálního, zde uvedeného. Na lineckém nedrží po upečení sněhová čepička.

Suroviny na linecké těsto – 300g hladké mouky, 200g másla, 100g moučkového cukru, 1 žloutek

Suroviny na speciální těsto – 300g hladké mouky, 250g másla, 3 lžíce moučkového cukru, 3 žloutky

Suroviny na sněhové čepičky – 3 bílky, 250g krupicového cukru – ušleháme bílky a poté zašleháme cukr

Na dokončení – loupané mandlové lupínky, pikantní marmeláda

Postup – suroviny na obě těsta zpracujeme a těsta necháme v chladu odležet. Z obou těst vykrájíme stejně velká kolečka. Linecká upečeme a necháme vychladnout. Na vykrájená kolečka z druhého těsta nastříkáme nebo lžičkou nandáme  bílkový sníh. Povrch posypeme mandlovými lupínky a také upečeme. Vychladlá kolečka slepujeme marmeládou.Kolečka se sněhovou čepičkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *