Houskový knedlík kynutý

U nás nejoblíbenější, klasická kynutá příloha.

Suroviny – asi 500g hrubé mouky, 1 vejce, malá lžička soli, 20g droždí, vlažné mléko, 2 tvrdší housky nebo rohlíky

Postup – z droždí, špetky cukru, trochu mouky a vlažného mléka umícháme kvásek a necháme vzejít. Mezitím si prosijeme mouku do mísy, přidáme vejce, sůl, kostičky pečiva a vzešlý kvásek. Zpracujeme hustší těsto a necháme přikryté utěrkou asi 30 minut vykynout. Poté na vále ukoulíme dvě šišky knedlíků, necháme ještě chvíli kynout. Zaváříme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut. Pak knedlíky otočíme a ještě 10 minut povaříme. Pak vyndáme, hned rozkrájíme na plátky nebo propícháme vidličkou, aby utekla pára a knedlík se nesrazil.Houskové knedlíky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *