Dušené hovězí

Tento pokrm dělám ze zadního hovězího nebo z hovězí roštěné. Vybírám maso z býka, je lepší než maso z krávy. Kvalita masa pak určí délku dušení.

Suroviny – hovězí maso, sůl, pepř, cibuli, vývar nebo vodu, trošku papriky, sádlo, hladkou mouku, máslo

Postup – maso si očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Rozpálíme kousek sádla, vložíme plátky masa o opečeme. Vyndáme, do výpeku vložíme kostičky cibule a do zlatova opečeme. Zaprášíme moukou, opečeme, vložíme zpátky maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Měkké plátky vyndáme, dochutíme solí, červenou paprikou a na zjemnění přidáme kousek másla. Dušené hovězí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *