Pražma se zeleninou

Pražma královská, také se jí říká dorada, je moc dobrá rybka. Stačí ji jen opéci,není třeba ji zdlouhavě připravovat. Masíčko má skvostné, čím méně se koření, tím je lepší.

Suroviny – na osobu jedna pražma, váží kolem 300g, sůl, trochu bílého pepře a maličko papriky, olivový olej, zeleninovou směs

Postup – rybu opláchneme, vykrojíme páteř, pak už tam moc kostí není. Některé ojedinělé vytáhneme pinzetou. Trochu okořeníme, necháme chvilku odležet. Na zeleninovou přílohu jsem si tentokrát zvolila květák a brokolici. Rozebrala je malé růžičky, pad párou chvíli povařila a osolila. Opekla jsem je na troše oleje, vyndala a do pánve vložila filátka ryby. Orestovala  z obou stran a servírovala s opečenou zeleninou. Pražma se zeleninou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *