Bábovka se spirálkou kynutá

Bábovka je kynutá, je třeba ji péct ve větší formě, protože hodně nabude. Je jemná a na řezu má krásnou kresbu.

Suroviny – 500g polohrubé mouky, kostičku droždí, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, špetku soli, trochu citronové kůry, 2 žloutky, 100g rozpuštěného másla, mléko

Suroviny na náplň – 30g rozpuštěného másla, 40g cukru krupice, 30g prosátého kakaového prášku

Postup – připravíme si kvásek a všechny suroviny zpracujeme na hladké nelepivé těsto. Necháme ho asi jednu hodinu kynout. Potom z těsta vyválíme plát, potřeme máslem, posypeme cukrem a kakaem. Zarolujeme jako roládu a vložíme do vymazané formy na bábovku. Plát těsta by měl být tak široký, aby se nám vešel do formy v jedné řádce a konce těsta pak spojíme. Upečeme zvolna a po vyklopení ještě teplé pocukrujeme. Bábovka se spirálkou kynutá

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *