Perníčky

Suroviny – 300g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 100g másla nebo rostlinného tuku, 1 vejce, 1 lžíce medu, 1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce perníkového koření, podle potřeby mléko

Postup – tuk si rozpustíme, med musí být také tekutý. Není-li, rozehřejte ho ve vodní lázni. Sypké suroviny smícháme na vále, uděláme důlek a nalijeme tekuté přísady. Nejprve nožem a pak rukama zpracujeme vláčné těsto. Necháme asi hodinku odpočinout. Pak postupně vyvalujeme a vykrajujeme tvary. Pečeme na pečícím papíře na plechu nebo si plech vymažeme tukem. Po upečení ještě teplé perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *