Jitčiny jahodové řezy

Recept jsou dostala od paní Jitky, která tento moučník řadí mezi své nejoblíbenější. Má pravdu, je velice dobrý, lehký, lze ho připravit z čerstvých jahod, ale ze zmražených je také výborný. Pekla jsem ho menší plech, když ho budete připravovat na klasickém větším, upravte si množství surovin.

Suroviny na těsto – 3 vejce, 90g cukru krupice, 90g polohrubé mouky

Suroviny na náplň – 280g mražených jahod, 100g cukru krupice, vodu, 55g bramborového škrobu, 1 vanilkový cukr

Postup na piškot – ušleháme si nejprve bílky, pak přidáme cukr, po zašlehání žloutky a nakonec do husté pěny opatrně vmícháme mouku. Nalijeme do připraveného pekáčku a upečeme.

Postup na náplň – jahody si dáme do hrnce, přidáme 250ml vody, cukr a vanilkový cukr. Pozvolna zahříváme až se jahody rozvaří. Já jsem moučník dělala z domácích jahod a ony se nechtěly rozvařit. Tak jsem je rozmixovala, abych je zbytečně dlouho nevařila. U kupovaných tento problém není, ty se bez problémů rozvaří. Ve 150ml studené vody si rozmícháme škrob a vlijeme ho do teplých jahod. Uvaříme hustý krém a nalijeme ho na upečený studený piškot. Po ztuhnutí krájíme řezy, můžeme zdobit čokoládou nebo ušlehanou smetanou.Jitčiny jahodové řezyJitčiny jahodové řezy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *