Plněná sekaná

Recept na sekanou mám již na stránkách, máte-li zájem, klikněte na něj. Když připravuji plněnou sekanou, přichystám si plátky šunky a 5 natvrdo vařených vajíček, Připravuji ji z půl kila mletého masa a dalších surovin podle receptu.

Formu na srnčí hřbet si vyložím pečícím papírem, na dno a strany dám vrstvu hmoty, pokladu středem plátky šunky, do řádky srovnám vařená vajíčka. Pak zbytkem fáše zaplním strany a vršek formy. Vytvaruji tvar sekané, nepodlévám, pozvolna peču asi 1 hodinu, záleží, jak peče vaše trouba. Po upečení ji necháme asi 10 minut odpočinout, pak ji krájíme na plátky. Je dobrá i studená.Plněná sekaná

2 komentáře u „Plněná sekaná

  1. Jiřina

    Alenko, také jsem dělávala takovou roládu, teď už jen velice málo.

    Dělávala jsem také bůčkovou roládu, nejsem si teď jistá, jestli ji náhodou nemáte i někde na těchto stránkách. Dívala jsem se, ale nenašla – možná jsem špatně hledala.

    Dělávala jsem ji tak, že bůček jsem rozkrojila tak, aby se dal zarolovat, osolila, opepřila, na něj jsem dala vrstvu sekané, kousky nemletého libového masa – většinou panenku, vejce, zabalila, svázala, okmínovala a dala péci. Chutnalo to dobře…

  2. Alena Autor příspěvku

    Bůčkovou roládu na stránkách mám, ale je plněná jinou náplní, než píšete. Já jsem zatím neplnila fáší na sekanou, ale panenkou již ano. Určitě vyzkouším obojí dohromady, tedy spíše manžel, on má rád pečená masa a tak si je s chutí v sobotu upeče, když já jsem v práci. Jak jsem již psala, soboty jsou jeho:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *