Višňové řezy s krémem

Toto je rychlý recept, jednoduchý, dělávám i jednoduchý krém, nenechávám pudink vychladnout, ale do teplého zašlehávám máslo a teplý krém natírám na teplé řezy. Pak vše nechám vychladnout. Nejlepší je s višněni, které opláchneme a vypeckujeme.

Suroviny na těsto – 3 vejce, 150g cukru krupice, 120ml mléka, 200g másla, asi 350g hladké mouky, 3 lžíce prosátého kakaa, 1 pečivový kypřící prášek

Suroviny na krém – 500ml čerstvého mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 5 lžic cukru, 250g másla

Postup – na piškot si nejprve opatrně rozpustíme kostku másla a necháme ji chvilenku vychladnout. Mezitím smícháme vajíčka s cukrem, mlékem a po chvíli i máslem. Kakao smícháme s moukou a práškem a vše vsypeme do tekuté hmoty a promícháme do hladkého těsta. Upravíme hustotu mlékem nebo moukou a vlijeme na připravený plech. Poklademe višněmi a upečeme.

Uvaříme si hustý krém z mléka, cukru a pudinkových prášků. Do hladkého teplého pudinku přidáme kousky másla, to se rozpustí a pak ho zašleháme do hladkého krému. Ještě teplé lžící klademe na upečené řezy a urovnáme. Když řezy vychladnou, přes sítko je posypeme kakaem.

Višňové řezy s krémem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *