Vepřová roláda s nádivkou

Suroviny – vepřová kýta, sůl, pepř, kmín

Na nádivku – 4 rohlíky, 100ml smetany a mléko podle potřeby, 4 vejce, sůl, pepř, 100g šunky, několik plátku prorostlého uzeného, naloženou okurku, cibuli, 80g másla, petrželku jemný párek, několik plátků másla na přikrytí rolády před pečením

Postup – maso si prokrojíme na plát, naklepeme, okořeníme a necháme v chladu uležet. Na náplň si na másle opečeme kostičky cibule, pak k ní přidáme drobně nakrájenou šunku, krátce orestujeme a necháme vychladnout. Pečivo nakrájíme na kostky, v mléce se smetanou rozkvedláme žloutky a vlijeme na rohlíky. Necháme chvíli nasáknout, pak vmícháme cibuli se šunkou, nasekanou petrželku, okořeníme a promícháme. Nakonec do nádivky vmícháme tuhý ušlehaný sníh z bílků.

Připravený plát masa přikryjeme po celé ploše uzenými plátky,  potřeme silnější vrstvou nádivky, do středu poklademe nožičky párku a okurku. Opatrně stočíme do rolády, svážeme provázkem, poklademe plátky másla a v pekáči za občasného polévání výpekem upečeme. Před krájením necháme roládu asi 5 minut vydýchat a pak teprve krájíme.

Když nám zbyde nádivka, přidáme ji k pečeni asi čtvrt hodiny před dokončením a upečeme. Roládu můžeme podávat i studenou.

Vepřová roláda s nádivkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *