Skořicové smažence

Takto nazvala naše paní učitelka vaření recept, který nás naučila v páté třídě základní školy. Občas ho dělávám již více než 40 let.

Suroviny – 1 kg polohrubé mouky, asi půl litru mléka, 2 vejce, 80g droždí, špetka soli, 2 vanilkové cukry, citronová kůra / já dnes místo kůry dávám citronový cukr/

Na smažení si připravíme olej nebo jiný tuk a na obalení moučkový cukr promíchaný s mletou skořicí.

Postup – vytvoříme kvásek, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Necháme vykynout a potom nakrájíme na kousky, stáčíme různé tvary, pokládáme na utěrku a necháme ještě kynout.

Postupně smažíme na oleji z obou stran, teplé obalujeme ve směsi cukru a mleté skořice. Skořicové smažence

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *