Dia biskupský chlebíček

Suroviny – 250g hladké mouky, 1 lžičku pečivového kypřícího prášku, 80g ovocného cukru, 4 vejce, 250ml smetany na šlehaní, asi 100g směsi sušeného ovoce, já jsem použila goju, ananas a jablka

Postup – utřeme žloutky s cukrem a přilijeme postupně smetanu. Ušleháme bílky a část jich vmícháme současně s moukou do žloutkové směsi. Po vmíchání mouky přidáme i zbytek sněhu. Nakonec zamícháme na kousky nakrájené ovoce. Pečeme pozvolna v chlebíčkové formě, ale můžete těsto nalít i do formy bábovkové. Tam se bude ale déle péct. Je třeba zkusit špejlí, jestli je již pečeno, těsto je světlejší než při použití klasického cukru a podle barvy upečení nepoznáte.Dia biskupský chlebíček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *