Ražniči

Suroviny – vepřová kýta, sůl, grilovací koření, olej, cibule, červená paprika, uzené, asi 10 malých rajčat

Postup – maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. Osolíme, posypeme kořením, přidáme několik lžic oleje a necháme v misce odpočinout. Můžeme i přes noc. Nakrájíme si na plátky nebo kostky cibuli, slaninu nebo uzené maso a papriku. Potom střídavě napichujeme na jehly nebo špejle. Zbytky všech surovin nakrájíme na menší kousky, přidáme pár malých rajčátek, které rozpůlíme. Vsypeme vše na vymazaný plech, na to položíme jehly, které jsme ještě celé potřeli olejem s kořením, který nám zůstal v misce s masem. Potom v rozehřáté troubě upečeme.Ražniči

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *