Velikonoční tvaroh

Tento sladký dezert se u nás doma dělával vždy pouze před velikonocemi. Je trochu tučnější, ale nesní se ho mnoho najednou, je hodně sytý.

Suroviny – 250 g měkkého tvarohu v kostce, 60 g másla, 60 g cukru, 3 vejce uvařená natvrdo, 1 vanilkový cukr, 50 g oloupaných mandlí, 50 g rozinek

Postup – mandle oloupeme a nasekáme nahrubo. Rozinky namočíme do rumu a necháme odležet. Obojí si můžeme připravit o den dříve. Vajíčka uvaříme, vychladíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Tvaroh umeleme nebo usekáme v elektrickém přístroji. Přidáme k němu vajíčka a chvilku mělníme. Já mám malý kulatý sekáček, strouhám v něm ořechy a kutruji mleté maso, v tomto přístroji to jde hezky. Každopádně je třeba tvaroh s vejci upravit tak, aby bylo obojí co nejjemnější.

Máslo utřeme s cukrem a vanilkou. Po částech přidáme tvaroh a utřeme do hladkého krému. Nakonec vmícháme mandle a okapané rozinky. Velikonoční tvaroh

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *