Ukrajinský boršč

Zeleninu dáváme ve větším množství, je to hustá polévka plná zeleniny a masa. U nás ji podávám jako samostatný pokrm. Zahušťuji ji moukou, ale dávám jen asi jednu lžíci, jinak je polévka hustá díky velkému množství zeleniny.

Suroviny – hovězí maso s kostí, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, mrkev, celer, petržel, bílé zelí, červená řepa, cibule, rajský protlak, zakysaná smetana, kousek másla, hladká mouka

Postup – maso omyjeme, vložíme do studené vody, přidáme pár kuliček pepře, nového koření a bobkový list. Osolíme a vaříme, až je maso měkké. Potom se zbavíme koření, obereme maso z kostí a nakrájíme na drobné kousky. Vývar necháme vychladnout.

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka nebo kostky. Na másle lehce zpěníme kostičky cibule, přidáme kořenovou zeleninu a opečeme. Když se rozvoní, posypeme trochou mouky a spojíme. Zalijeme studeným vývarem a přidáme další přísady – zelí nakrájené na proužky, červenou řepu nastrouhanou nahrubo, nakrájené maso, rajský protlak. Za občasného míchnutí vaříme asi 20 minut. Ochutnáme, dosolíme, je-li potřeba. Na talířích doplníme kopečkem zakysané smetany. Ukrajinský boršč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *