Sypané řezy s tvarohem a smetanou

Tento moučník pečte jen v takovém množství, které sníte v den upečení. Do druhého dne vrchní vrstva trochu ztvrdne a už to není ono. Řezy se skládají z několika vrstev. Je zde moučná směs, tvarohová náplň, vrstva zakysané smetany a mléko s vejci a máslem. Jednotlivé vrstvy pokládejte lžicí, spodní její stranou jemně položenou náplň roztáhněte a postupujte po celé ploše, nakonec lehce vše srovnáte. Jde to rychle, za chvíli máte moučník v troubě.

Suroviny na moučnou směs – 180 g hladké mouky, 150 g cukru krupice, 1 pečivový kypřící prášek

Suroviny na tvarohovou náplň – 500 g tvarohu v kelímku, cukr podle chuti, 2 vanilkové cukry, trochu mléka

Suroviny na polití – 150 ml mléka, 2 vejce, 100 g másla

A ještě si připravte – máslo, 400 g zakysané smetany 15%

Postup – plech vymažeme máslem. Uděláme to rukou, aby byla na něm trošku větší vrstva než jen jemný film. Můžou tam zůstat i jednotlivé malé nerozetřené kousíčky másla.

Připravíme si jednotlivé vrstvy. Mouku promícháme s cukrem a práškem. Jenom promíchat, žádné zpracovávání těsta. Tvaroh promícháme s cukry a podle potřeby zředíme troškou mléka, aby se nám dobře pokládal na moučnou směs. Zakysanou smetanu jemně promícháme, aby v ní nebyly hrudky. Mléko trošku zahřejeme, rozšleháme v něm vejce a rozpustíme máslo.

A nyní budeme skládat. Na dno formy nasypeme poloviny moučné směsi. Na ní přijde tvarohová náplň,  pak  zakysaná smetana, vše zasypeme druhou částí mouky a nakonec plochu zalijeme mlékem s vejci a máslem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až se povrch moučníku krásně zbarví. Necháme úplně vychladnout a pak teprve krájíme na řezy.Sypané řezy s tvarohem a smetanou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *