Suroviny na těsto – 4 vejce, 160 g cukru, 160 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr
Suroviny na krém – 1 litr čerstvého mléka, 3 vanilkové pudinkové prášky, 3 lžíce cukru, 250 g másla, 1 vanilkový cukr
Dále budeme potřebovat – 2 balíčky Bebe sušenek, 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku
Postup – vejce rozšleháme s cukry, přidáme mouku s práškem a těsto nalijeme na velký plech. Opatrně upečeme, je to rychlé.
Uvaříme klasickým způsobem pudink, který bude trochu hustší než je obvyklé. Do horkého přidáme plátky másla a mícháme, až se máslo rozpustí.
Čokoládu rozpustíme s tukem ve vodní lázni.
Na piškot, který nemusí být úplně studený, nalijeme horký krém a urovnáme plochu. Tu poklademe jednotlivými sušenkami a trošku přitlačíme. Do středu moučníku nalijeme čokoládu a nakláněním plechu ji rozprostřeme po celé ploše. Je lepší nechat řezy do druhého dne rozležet, ale nevím, jestli se to povede, u nás manžel zakrojuje, jen co čokoláda ztuhne a někdy i dříve…