Išelské rohlíčky

Suroviny  na těsto – 500 g hladké mouky, 160 g moučkového cukru, 360 g másla, 2 vejce, 160 g jemně mletých lískových oříšků, půl lžičky skořice

Suroviny na krém – 150 g másla, 100 g moučkového cukru, 100 g jemně mletých lískových ořechů, 1 lžíci rybízové marmelády, trošku rumu

Na dokončení – tmavá čokoláda, kousek ztuženého tuku

Postup – na vále zpracujeme všechny suroviny na těsto, které necháme zabalené do druhého dne v chladu odpočinout. Pak vyvalujeme a vykrajujeme rohlíčky a upečeme je.

Máslo utřeme s cukrem, přidáme oříšky, trochu marmelády a podle chuti rum. Krémem spojujeme vždy dva rohlíčky k sobě. Nakonec je polijeme čokoládou a dozdobíme. Išelské rohlíčky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *