Karlovarský guláš

Suroviny – hovězí maso, nejlépe kližka, nebo vepřové plecko, cibule, sádlo, mletá červená paprika, sůl, mletý černý pepř, hladká mouka, vývar, smetana 30%

Postup – maso očistíme, nakrájíme na kostky a osolíme. Větší množství cibule nakrájíme na větší kostky a na sádle orestujeme dozlatova. Pak přidáme maso, opečeme ze všech stran, přidáme papriku a rychle ji vmícháme do základu. Podlijeme vývarem nebo vodou, osolíme, poprášíme pepřem a dusíme za občasného podlití a promíchání. Mezitím na sádle usmažíme jíšku – stejné množství sádla a hladké mouky restujeme asi 3 minuty a pak necháme vychladnout. Kdyý je maso skoro měkké, přidáme do pokrmu jíšku a smetanu, promícháme a povaříme asi 20 minut. Dochutíme solí a pepřem, podáváme většinou s houskovým knedlíkem.Karlovarský guláš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *