Rakvičky se šlehačkou

Suroviny – 1 vejce, 5 žloutků, 300 g moučkového cukru s vanilkou nebo 1 vanilkový cukr. Na dokončení  2 kelímky smetany na šlehání  33%.

Postup – cukr prosejeme a spolu se žloutky, vejcem a vanilkovým cukrem šleháme alespoň 15 minut. Hmotu přendáme do sáčku na zdobení, pak teprve odstřihneme konec a plníme formičky na rakvičky.  Ty si před pečením vymažeme rozpuštěným máslem. Pečeme asi 15 minut při 180 stupních, pak ztlumíme na 100 a dopékáme asi 30 minut. Před vytažením plechu vyndáme jednu rakvičku, rozlomíme ji a když je vnitřek suchý, můžeme vyndat i zbytek. Hned po upečení vyklápíme. Smetanu ušleháme a pomocí sáčku s ozdobnou trubičkou ji  stříkáme na cukroví.

Smetanou zdobíme až před podáváním, jinak nám rakvičky zvlhnou. Ale na chuti jim to neubere, dvě nám zůstaly v krabičce v ledničce a druhý den jsme je snědli za pomoci lžičky, byly jako dortík, moc dobré. Upečené korpusy v papírové krabičce vydrží několik dní. Rakvičky se šlehačkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *