Moravské zelňáky

Suroviny – 200 g brambor, 200 g kysaného zelí, 1 vejce, 100 g uzeného masa, sůl, 2 stroužky česneku, mletý pepř, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce mléka, sádlo

Postup – brambory nahrubo nastrouháme, zelí po okapání překrájíme. Uzené nakrájíme na nudličky, česnek utřeme. Nastrouhané brambory pokapeme mlékem, přidáme zelí, vejce, koření, mouku a česnek. Vymícháme těsto, lžicí vkládáme na pánev  s rozehřátým sádlem část těsta, rozetřeme na placičku a po obou stranách opečeme. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem, my měli z kysaného zelí.Moravské zelníky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *