Slaný dort pro dědečka

Protože jsem dostala dotaz, kolik a jakých surovin je potřeba na složení tohoto slaného dortu, napíši, jaké lahůdky skrývá.

Dvě velká balení toustových máslových chlebů jsou spojena pomazánkou z 1 kg žervé, 300 g pomazánkového másla s křenovou příchutí, 400 g čerstvého smetanového sýra Mandava a jednoho balení křenu. Na potření celého dortu jsem zvolila 400 g pomazánkového másla bez příchuti, aby lépe zakrylo veškeré nerovnosti.

Jednotlivé plochy chlebů jsou potřeny pomazánkou, na ni přišly sýry a salámy, pak opět pomazánka a vše zakryl další plátek toustu. Je tam šest vrstev, pět různých náplní. Vybrala jsem sýr Madeland, vařená vejce, retro šunku nejvyšší jakosti, salám Rio Ebro se zeleným pepřem a sýr Goudu. Vajec potřebujete 5 kusů, ostatních surovin asi 100 až 150 g.

Na obložení stran jsem použila tři balení mini klobásek. Na horní část jsem spotřebovala 150 g salámu gurmán v parmezánu, 150 g královské šunky nejvyšší jakosti,  kterou jsem naplnila našlehanou jemnou lučinou s křenem a stočila do ruliček. Z uzeniny je na dortu ještě 150 g paprikáše, 130 g debrecínské pečeně a 120 g šunkového salámu. Ze sýrů jsem vybrala a použila 130 g Madelandu, 80 g plesnivce se zeleným pepřem, 4 ks liptovských  pareniček, 100 g sýru nivy a 80 g camembertu. Přidala jsem kousek červené kapie a pár rajčátek.

Slaný dort pro dědečkaSlaný dort pro dědečka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *