Jablečný závin

Suroviny – 200 g hladké mouky, 30 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce, 1 lžíce octa, trošku kypřícího prášku

Na naplnění – nahrubo nastrouhaná jablka, cukr, mletá skořice, rozinky namočené nejlépe v rumu – na potření – 1 vejce, lněné semínko

Postup – mouku, cukr a prášek na vále zpracujeme s máslem, pak přidáme ocet, vejce a vytvoříme těsto. Vyválíme na plát, poklademe jablky, osladíme, dochutíme skořicí a okapanými rozinkami. Kraje těsta přehneme přes sebe, konce založíme, potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme semínky. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Jablečný závin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *