Italské tiramisu

Recept je od Emanuela Ridi, náhodou jsem ho zahlédla v televizi. Protože je jiný než dělávám já, zkusila jsem ho. Našlehané bílky více promáčí piškoty, kdo raději méně mokré, vyhledejte si můj recept.

Suroviny – 3 vejce, 3 lžíce moučkového cukru, hrnek černé kávy, půl hrnku mandlového likéru, větší balení dlouhých piškotů, holandské kakao, 250 g mascarpone

Postup – uvaříme kávu a necháme ji vychladnout. Pak do ní vlijeme likér. Žloutky utřeme s cukrem a opatrně do nich vmícháme mascarpone. Do bílků dáme špetku soli a ušleháme pevný sníh, které lehce přidáme do sýrového krému.

Piškoty namáčíme v ochucené kávě, skládáme do podélné mísy, navršíme na ně trochu krému a pokračujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstva bude krémová. Přes sítko ji poprášíme co nejlepším kakaem a necháme do druhého dne uležet v chladu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *