Ředkvičkový mozeček a pečená krkovice

Dnešní údaje o hodnotě jídla jsou pouze orientační, neznám hodnotu výpeku. Když ho nepoužijete, sníží se hodnota pokrmu o 634 kJ, o 0,48 g bílkovin a o 19,50 g tuků. Sacharidy zůstanou stejné, maso ani výpek je neobsahují.

Suroviny – 81 g cibule, 111 g ředkviček, 30 g výpeku, 1 vejce – 42 g, 70 g rajčat, 4 g petrželové natě, 92 g pečené libové krkovice, sůl, bílý pepř

Postup – maso upečeme, výpek můžeme použít pod zeleninu. Nebo použijte olej, popřípadě zeleninu poduste ve vlastní šťávě, ale nebude to tak dobré.

Cibuli nakrájíme na kostičky, ředkvičky na plátky. Do výpeku vložíme nejprve cibuli, lehce opečeme, pak přidáme ředkvičky a dusíme, aby trochu změkly. Osolíme, opepříme a nakonec vmícháme vajíčko a necháme srazit. Přidáme plátek masa a doplníme zeleninou, já přidala rajčata a trošku petrželky.

Jen doplním, tučný kraj jsem nejedla, ale bez něj by se mi maso rozpadlo. Tudíž na focení tam zůstal…

Hodnota celého pokrmu – 2217 kJ – 36,06 g bílkovin – 7,98 g sacharidů – 39,68 g tuků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *