Jemné buchty se zakysankou

Suroviny – 400 g hladké mouky, špetka soli, kostička droždí, 80 g cukru, 2 žloutky, 60 ml oleje, 2 lžíce zakysané smetany, mléko podle potřeby

Na dokončení – jakákoli náplň, já plnila jahodovým džemem, olej na potření buchet

Postup – droždí vymícháme s trochou cukru a kašičku necháme přikrytou vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme a necháme hodinku kynout. Mezitím si připravíme náplň dle vaší chuti…

Z vykynutého těsta nakrájíme stejné dílky, jemně vytáhneme na placičky, naplníme a spojením vytvoříme buchty. Ty skládáme do vymazaného pekáčku, potíráme ze všech stran olejem a necháme asi 20 minut znovu nakynout. Po upečení vyklopíme a spodní stranu silně pocukrujeme. Necháme vychladnout a pak můžeme podávat. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *