LC bábovka s čokoládou

Suroviny – 120 g bílků, 40 g erytritolu, 100 g mandlové mouky, 20 g nahrubo nastrouhané čokolády

Postup – bílky ušleháme, potom zašleháme sladidlo. Vmícháme mouku a čokoládu. Těsto vlijeme do formy a upečeme.

3 komentáře u „LC bábovka s čokoládou

  1. Hana

    Tak tahle dobrota se vůbec nepovedla, mám dojem jako by tam něco chybělo. Byla to úplně drtina a ne těsto k nalití ..

  2. Alena Autor příspěvku

    Milá Hano, nevím, proč se vám těsto nepovedlo. Mám doma bílky, zkusím odpoledne upéct, jestli jsem něco nepopletla. Dělala jsem jen jednou v březnu a hned se mi povedla bábovka. Napíši potom, jak to dopadlo.

  3. Alena Autor příspěvku

    Hano, tak jsem upekla. Nepoužila jsem mandlovou mouku, tu už nemám ani ji nebudu kupovat, chutnější jsou mleté mandle. Ušlehala jsem bílky, pak zašlehala sladidlo a nakonec lehce vmíchala mandle a kousky čokolády. Konzistence byla stejná jako u sněhových těst, kam dávám kokos nebo mouku. Upekla jsem, malé kousky mi zůstaly na formě. Ale to je prkotina.
    Mandlová mouka, která je v receptu, jak jsem si vzpomněla, byla z DM a ti ji mají stejně hrubou jako mleté mandle. Ale vyjde o hodně dráž…
    Nedala jste tam moc mouky, když vám to těsto nešlo dát do formy, jak píšete, že nebylo na lití? Ono to není lité těsto, ale sněhové, tvoří obláčky, ale jde krásně roztáhnout a uhladit. Samozřejmě, že to není stejné pečení jako u běžného, taky mně máloco chutná, ale zrovna moučníky se šlehanými bílky jsou docela fajn.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *