Látková knížka domeček

Vnučce jsou dnes 4 roky a tak jsem jí připravila novou knížku. Už strojí panenky, ví, co nosí kluci a co holčičky, ráda si hraje s panenkami. Tak jsem jí ušila knihu, kde jsou všechny pokoje i se šatnou. Jednotlivé stránky jsem spojila mašlí, aby se daly jednoduše vyndat a sloužily na hraní. Stránky se tak dají rozložit a panenka se může volně pohybovat po bytě.

Obal jsem vyztužila, na vrchní stranu našila kapsu s kytičkami, kam se dají obě postavičky zasunout. Mám kluka i holčičku, jsou ze dvou vrstev, hlava ze tří, aby se daly měnit vlásky a neutrhla se. Na končetinách a trupu jsou našité suché zipy, aby se dalo měnit oblečení. Skoro všechno, vyjma skříně či postele, se dá sundat, použít jinam, vše je na suchém zipu nebo knoflíčcích. Varianty použití jsou nekonečné, ať už oblečení, nádobí, knížky, stolečky, vázy, kytičky, vše lze použít na různých stránkách.

 

 

Na první stránce jsou dveře do bytu se slepičkou, oblíbeným to zvířetem, vajíčky, kytičkou a motýlkem. Vajíčka jsou vložena do trávy, sluníčko je na zipu, ostatní věci jsou zajištěné knoflíčky.

Obývací pokoj, stejně jako ostatní pokoje, je na dvou stránkách. Křeslo i sedačka mají našitý zip  pro polštářky nebo zvířátka. Všechno zařízení se dá sundat, posunout nebo vyměnit. 

 

 

V levé části kuchyně jsou skříňky, šuplíčky, trouba a plocha na pověšení čehosi. V horní části skříňky je nádobí, v dolní zásuvky a trouba, do níž lze vložit jídlo. V pravé části je velká lednice s mrazákem napěchovaná potravinami, hodiny s ručičkami, kterými lze pohybovat, stůl se židlí, kam si může sednou kuchařka či strávník a nechybí kuchařky.

V levé části ložnice je bytelná postel s polštářem a peřinou, okno, v němž se dají vyměňovat obrázky podle denní doby a stoleček, do něhož lze vkládat třeba knížky na čtení. V pravé části je stojan na oblečení, poličky s knížkami, stolek, kam lze přidat židli z obývacího pokoje a váza s květinami, také lze vyměnit kytičku. 

Koupelna je také na dvou stránkách. Na jedné je pračka, do níž lze vkládat prádlo, polička na prací prášky a fén a záchod. Na druhé je vana, kam lze zasunout panenku, ručníky, umyvadlo a skříňka na uklízecí prostředky. 

Následují dvě stránky šatny. Vložila jsem do šití oblečků, že se mi do jedné skříně nevešly. Na jedné straně je napěchovaná skříň, na druhé volně kousky pověšené. Využila jsem i dveře skříně, v levé části je zásoba botiček, vnučka je má ráda, v pravé jsou  na výměnu vlásky. 

 

 

Na další stránce je v horní části pokračování šatny, ve spodní spíž na potraviny. Myslím, že vnučce spojení těchto dvou částí nebude vadit.

 

A zde máme úklidovou místnost. Žehlící prkno s napařovací žehličkou, šňůru s kolíčky na věšení prádla, vysavač a koš na prádlo nebo na kdovíco..,.

Poslední stránka obsahuje dvě kapsičky napěchované zdravotnickými potřebami. A protože tyto věci běžně vnučka k hraní používá, ponechala jsem je v původním stavu. Doktorkou je velmi ráda, léčí nejen panenky a zvířátka, ale i všechny, kteří jsou kolem ní…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *