Ovocný litý koláč se šlehačkou

Pokud vynecháte žmolenku, budete mít velmi dobrou bublaninu. Každopádně ovoce   promíchejte s trochou hrubé mouky, aby vám příliš nekleslo.

Na moučník potřebujete lité těsto, jakékoli drobné nebo pokrájené ovoce a žmolenku, kterou získáte promnutím přibližně stejného množství hrubé mouky, cukru a plátku másla. Vše přidávejte podle požadované konzistence.

Ve větší míse promícháme postupně 2 celá vejce, 1 hrnek cukru, 1 vanilkový cukr, 1 smetanu na šlehání v domečku, 2 hrnky polohrubé mouky se lžičkou pečivového kypřícího prášku. Těsto nalijeme na větší plech, poklademe připraveným ovocem, popřípadě žmolenkou a upečeme. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *