Broskvový dort

Dort plněný ovocem a tvarohový krém, který doplňuje chuť piškotu a ovoce. Můžete vyzkoušet i jinou ovocnou náplň.

Suroviny na těsto – 6 vajec, 240g cukru krupice, 240g polohrubé mouky, 6 lžic oleje

Suroviny na krém – 500g měkkého tvarohu tučného v kostce, 150g cukru moučka, 2 vanilkové cukry, 250g smetany na šlehání 40%

Na dokončení – velký broskvový kompot, malý kompot mandarinkový

Postup na piškot – ušleháme bílky, potom  při šlehání přidáme cukr, žloutky, olej a do hustého krému vmícháme zlehka mouku. Těsto nalijeme do dortové kulaté formy a upečeme.

Výroba krému – tvaroh utřeme s cukrem, přidáme vanilkové cukry a do hladké hmoty vmícháme ušlehanou šlehačku. Několik kousků broskví nakrájíme na malé kousky a přidáme do krému.

Dokončení – upečený vychladlý piškot dvakrát prokrojíme, naplníme tvarohovým krémem, potřeme povrch dortu a ozdobíme ovocem.

Broskvový dortBroskvový dort

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *