Stracciatella řezy

Do krému na tyto řezy jsem dříve dávala místo tyčinky Margot čokoládu a kokos, protože tato tyčinka byla plná škodlivých přísad. Nyní je již v lepším složení a tak ji do tohoto krému používám.

Suroviny na těsto – 4 vejce, 160g cukru krupice, 160g polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce oleje

Suroviny na krém – 500ml bílého jogurtu, 2 vanilkové cukry, 500ml smetany na šlehání 40%, 100g čokolády na vaření, 100g čokolády Margot, 1 želatinový ztužovač zastudena

Postup na výrobu piškotu – ušleháme bílky, pak přidáme cukr, vyšleháme, vmícháme žloutky a opět vyšleháme. Přidáme olej a nakonec zlehka vmícháme mouku společně s prosátým kakaem. Nalijeme na plech a upečeme.

Příprava krému – bílý jogut osladíme vanilkovými cukry, smetanu ušleháme, obě čokolády nastrouháme , želatinový žtužovač promícháme podle návodu s trochou vody. A nyní smícháme postupně všechny připravené suroviny. Nejprve vmícháme do jogurtu želatinový ztužovač, poté ušlehanou šlehačku a nakonec připravené čokolády. Vše rychle promícháme a natřeme na upečený studený piškot. Zarovnáme a dáme ztuhnout  do chladu. Řezy zdobíme čokoládovými ozdobami.

Straciatella řezy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *