Dort pařížský

Nižší dortík s pařížskou šlehačkou a pikantní marmeládou. Rychlá dobrota.

Suroviny  na piškot – 3 vejce, 120g cukru krupice, 120g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje

Na dokončení – višňová marmeláda, 250g smetany na šlehání, 70g hořké čokolády

Postup – den předem si připravíme krém na zdobení. Do smetany rozlámeme čokoládu, zahříváme a necháme ji rozpustit. Pak ji necháme vychladnout a uložíme do ledničky.

Na piškot ušleháme bílky, pak přidáme žloutky, do husté pěny olej a ještě chvíli šleháme. Pak zlehka vmícháme mouku a těsto přendáme do dortové formy a upečeme. Vychladlý dortík potřeme marmeládou a ozdobně nastříkáme ušlehanou smetanu.

Pařížský dort

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *