Švédský tvarohový koláč

Neskutečně jednoduché, smíchá se jenom náplň, suroviny na těsto se pouze promíchají, nic se nezpracovává. Ideální pro tvořivé děti.

Suroviny na těsto – 3 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 hrnek cukru

Suroviny na náplň – 750g tvarohu ve vaničce, cukr moučku, 2 vanilkové cukry, 2 vejce, mléko

Na dokončení – asi 150g másla

Postup – na těsto si smícháme v míse prosátou mouku s práškem a cukrem. V další míse si připravíme tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh s vanilkovými cukry a osladíme cukrem  podle chuti. Přidáme vajíčka a promícháme. Tvaroh musíme mít trochu řidší, jestli je to potřeba, přidáme trochu mléka. Velký plech na pečení vymažeme studeným tukem, nejlépe rukou, aby vrstva tuku byla větší než je obvyklé. Nasypeme na dno o něco věší půlku moučné směsi a rovnoměrně srovnáme. Na mouku lžící rozdělíme tvarohovou nápň a tu posypeme druhou částí směsi. Povrch koláče poklademe slabými plátky másla a upečeme.Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *