Mramorové pudinkové řezy

Krásně vypadající řezy, překvapí vzorováním.

Suroviny na těsto –  5 vajec, 200g cukru krupice, 100ml mléka, 100ml oleje, 250g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva

Suroviny na pudink – 2 vanilkové pudinky, 6 lžic cukru krupice, 800ml mléka

Suroviny na polevu a dokončení – 400ml zakysané smetany, 250ml smetany na šlehání, 2 vanilkové cukry, čokoládu na posypání nebo nastrouhané oříšky

Postup – nejprve si připravíme pudinkový krém. Většinu mléka si dáme vařit, osladíme, ve zbytku  studeného rozmícháme pudinkový prášek a přilijeme do teplého mléka a uvaříme hustý pudink. Odstavíme ho a občas promíchneme.

Připravíme si těsto – žloutky s cukrem ušleháme, přidáme mléko, olej. Prošleháme a přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný bílkový sníh. Polovinu těsta rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Do druhé poloviny těsta přimícháme kakao a trochu mléka, aby těsto nebylo hustší než světlé. Lžicí klademe tmavé těsto po ploše na světlé  a stěrkou roztáhneme po ploše. Na tmavé těsto opatrně opět lžicí poklademe uvařený teplý pudink a opět stěrkou roztáhneme po celé ploše. Vidličkou nyní promícháme spirálovitě všechny tři vrstvy těsta. Nemícháme moc, jen lehce tvoříme spirálky, aby se nám vrstvy jen lehounce  promíchaly, aby se nám všechno neobarvilo kakaem. Takto připravený plech upečeme  a necháme vychladnout.

Na polevu si ušleháme smetanu na šlehání, zakysanou smetanu osladíme vanilkovým cukrem a pak do ní lehce vmícháme ušlehanou šlehačku. Polevou potřeme studené řezy a posypeme čokoládou nebo jako já oříšky.

Zdroj – Knihovnička recepty

Mramorové pudinkové řezyMramorové pudinkové řezy

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *