Ovocné řezy s tvarohovým krémem

Řezy ovocné s tvarohovým krémemPiškot upečeme podle receptu na světlý dortový korpus. Je tam rozpis na 3 vejce, já jsem pekla na velkém plechu ze 4 vajec a suroviny jsem si upravila. Na jeden plát piškotu  tedy použijeme  4 vejce, 160g polohrubé mouky, 160g cukru krupice, 4 lžíce oleje. Pláty upečeme tři.

Krém si připravíme podle receptu na tvarohový krém, připravíme si dvojitou dávku, tedy 400 -500g másla, 500g cukru moučky, 2 vanilkové cukry a 500g tvarohu v kostce.

Ovoce si připravíme kompotované nebo čerstvé, zavařené ale i  čerstvé necháme  po umytí dobře okapat, budeme potřebovat na prokládání do krému asi 2 plechovky broskví a další druhy na obložení. Záleží podle naší chuti, jen bych vynechala jablka a hrušky, které rychle tmavnou.

Postup – piškotové pláty spojujeme krémem, na každou vrstvu krému pokládáme plátky broskví. Pak podélně přepůlíme, krémem zakryjeme strany i vrch  a můžeme  posypat oříšky nebo mandlemi. Krémem ozdobíme vršek jednotlivých řezů, já jsem si připravila vanilkový krém a tím jsem ze sáčku stříkala pusinky. Můžeme použít i tvarohový, jestli nám zbyde. Pak už jen naskládáme připravené ovoce.

Ovocné řezy s tvarohovým krémemOvocné řezy s tvarohovým krémem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *