Letní vepřové maso

Hlavní přísadou do omáčky jsou papriky a rajčata, ostatní přidávám podle toho, co mám.

Suroviny – vepřové plecko, sůl, pepř, olej, cibule, papriky, rajčata, klobása, houby lesní nebo žampiony

Postup – maso očistíme, nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme. Papriky a rajčeta omyjeme  a nakrájíme na menší kousky. Klobásu nakrájíme na plátky, houby také pokrájíme. Na oleji opečeme nakrájenou cibuli, vložíme plátky masa a rychle je z obou stran opečeme. Přidáme zeleninu, klobásu a houby, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě nebo vývaru a povaříme. Dosolíme podle chuti a podáváme s rýží.

Lezní vepřové maso

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *