Pečená plněná krkovice

Toto je vylepšená verze pečeného vepřového. Krásně vypadá na talířích, plátky uzeného musí být silnější, slabší se pečením úplně rozplynou. Je lepší si je nakrájet nožem z kousku uzeného.

Suroviny – asi 1,5g očištěné krkovice v celku, sůl, grilovací koření, 200g plátků eidamu, 200g plátků uzeného masa,  3 větší cibule, 4 stroužky česneku, 100g uzené slaniny

Postup – maso si očistíme a ostrým nožem příčně nakrájíme asi centimetrové plátky, nedokrojíme ale až nakonec, maso musí zůstat v celku. Do zářezů vetřeme grilovací koření a naplníme plátkem sýra a plátkem uzeného. Celé naplněné maso převážeme provázkem, aby maso drželo pohromadě a po celém povrchu posolíme.

Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, slaninu na kostičky a jestli nám zbyde uzené, přidáme ho také k cibuli. Vše nasypeme do pekáče, položíme na tuto směs připravené maso, trochu podlijeme vývarem nebo vodou, přikryjeme pokličkou nebo druhým pekáčkem a pečeme. Před dokončením odkryjeme a necháme zezlátnout. Během pečení občas polijeme výpekem.

Pečená plněná krkovicePečená plněná krkovice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *