Okurkový salát

Jednoduchý, vychlazený příjemně osvěží.

Suroviny – salátové okurky, zakysaná smetana, cukr, sůl, pepř, kopr nebo nať cibule či pažitky

Postup – Na zálivku si smícháme zakysanou smetanu se solí, trochou cukru, pepře. Okurky oloupeme, nastrouháme na hrubší nudličky a smícháme s připravenou zálivkou. Dochutíme a přidáme snítky kopru nebo jiné nasekané natě. Před podáváním necháme vychladit. Okurkový salát

2 komentáře u „Okurkový salát

  1. Jiřina

    Já dávám, paní Aleno, do okurkového salátu bílý jogurt řeckého typu – také moc dobré.

  2. Alena Autor příspěvku

    Paní Jiřinko, to věřím. Já ho mám ráda i samotný. U nás rádi salát i se šlehačkou, dcera dělá sladkokyselou zálivku. Možností je plno, ono je zajímavé sledovat z reakcí lidí, kteří chodí na stránky, jak je vaření variabilní, skoro každý si suroviny poskládá trochu jinak.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *