Domácí houstičky

Když dojde pečivo, peču tyto housky a rohlíky. Jsou nenáročné na suroviny, nikdy nezklamou. Z těsta tvořím různé tvary a také je rozmanitě posypu semínky, aby si každý vybral podle chuti.

Suroviny – 500g hladké mouky, 40g droždí, špetku cukru, 12g soli, 100ml olivového oleje, vejce na potření, semínka na posypání

Postup – z droždí, cukru, mouky a vlažné vody vymícháme kvásek a necháme vzejít. V míse smícháme mouku, sůl, kvásek, olej a zpracujeme vláčné těsto. Nedáváme ho kynout, ale hned si tvarujeme různé houstičky nebo jiné tvary. Necháme na plechu asi 30 minut vykynout, potom potřeme vejcem a posypeme semínky podle našeho přání a chuti. Pečeme asi 15 minut při 200 stupních. Domácí houstičky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *