Vázané koláče s povidly

Dopekli jsem povidla a proto je třeba ochutnat, jak se povedla. Švestky pečeme v troubě, trvá to několik hodin, ale chuťově jsou naprosto famózní. Před použitím do nich přidáváme na rozředění rum a sladíme moučkovým cukrem. Nepřidáváme žádné koření, tím bychom narušili chuť povidel, která krásně voní po švestkách. Rum se trochu vypeče, ale krásné aroma zůstane.

Suroviny – lžičku cukru a 2 kostičky droždí na kvásek, 500g polohrubé mouky, špetku soli, jestli máte neošetřenou citronovou kůru, tak trochu přidejte, 250g másla, 2 vejce. Na obalení moučkový cukr s vanilkou.

Postup – připravíme si kvásek a necháme vzejít. Máslo rozpustíme, přidáme ostatní suroviny a v míse vše promícháme. Pak těsto dáme na vál a propracujeme. Hladké nelepivé těsto hned zpracujeme, nenecháváme ho kynout. Vyvalujeme pláty, vykrajujeme čtverečky, plníme trochou povidel, protilehlé cípy spojujeme. Koláčky dáme na plech s papírem na pečení. Vložíme do trouby a upečeme. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.Vázané koláče s povidly

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *